- 100 STRÅN
- HANDGJORD
- ÄKTA BAMBU
Matcha är ett finmalet grönt te där hela bladen från busken har pulveriserats. Det anses vara ett av världens finaste teer och traditionellt tillreds Matcha i en lite större teskål (för att sedan hällas över i en mindre) med en bambuvisp, kallad Chasen. En riktigt bra Matchavisp ska ha minst 80 strån och vår har 100 strån! Skummet som bildas när Matchan vispas på rätt sätt (rör med en "M" eller "W"-rörelse ) är lika viktig som creman i en bra espresso. Så småningom kommer den lilla knuten i mitten av borsten att "blomma ut" och stråna rätar ut sig. Skölj vispen noga i vatten efter användning och låt den lufttorka ordentligt. Förvara den i burken (eller allra helst på matchavispställ) som den leveras i så håller den formen bättre.
BESKRIVNING
Varför vispa med bambu och inte metall?
Jo, för att varmt vatten får katekinerna (antioxidanter) i matchan att binda sig med metallen från vispen. Och vi vill ju att antioxidanterna ska binda fria radikaler, inte metall - precis som med en visp i bambu!
ANVÄNDNING / DOSERING
Rör med en "M" eller "W"-rörelse. Skummet som bildas när Matchan vispas på rätt sätt är lika viktig som creman i en bra espresso.
URSPRUNG
Asien.